PvdA steunt stakingen OV bedrijven

PvdA steunt stakingen OV bedrijven

Door Jacques Monasch op 6 juni 2011 Delen  

De PvdA steunt opnieuw de aangekondigde stakingen van de stadsvervoersbedrijven in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ditmaal wordt het werk achtereenvolgens in Amsterdam op 7 juni, Den Haag op 8 juni en Rotterdam op 9 juni 24 uur stilgelegd. Er wordt gestaakt vanwege de kaalslag die dreigt als de bezuinigingen van 120 miljoen op de vervoersbedrijven en de verplichte aanbesteding van het OV worden doorgevoerd. De PvdA staat voor goed en betaalbaar openbaar vervoer. Openbaar vervoer waar de reiziger centraal staat en niet de aandeelhouder.

De PvdA is geschokt door de voorgenomen massaontslagen. In Den Haag verliezen maar liefst 500 tram- en buschauffeurs hun baan. Ook in Amsterdam gaat het om honderden ontslagen. De pijnlijke gevolgen van de bezuinigingen op het Openbaar Vervoer in de drie grote steden worden steeds duidelijker en krijgen een gezicht. Voor het personeel, maar ook voor de reiziger. Een groot deel van de bus- en tramlijnen zal verdwijnen. Langere wachttijden, een verslechtering van de veiligheid en overvolle bussen en trams zijn het gevolg.

In april waren we er bij in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en we zijn er bij op 9 juni, de dag waarop de slotmanifestatie in Rotterdam gepland staat. We realiseren ons dat reizigers hinder zullen ondervinden van de acties. De plannen van dit Kabinet zijn niettemin zo desastreus dat de gevolgen op de langere termijn nog veel negatiever zijn als we niets doen.