PvdA steunt staking stadsvervoersbedrijven

PvdA steunt staking stadsvervoersbedrijven

Door Jacques Monasch op 8 april 2011 Delen  

De PvdA steunt de aangekondigde acties van de stadsvervoersbedrijven in Rotterdam en Den Haag, evenals de afgelopen acties in Amsterdam. De PvdA staat voor goed en betaalbaar openbaar vervoer. Openbaar vervoer waarbij de reiziger centraal staat in plaats van de aandeelhouder. Komende dinsdag ga ik samen met PvdA-vrijwilligers naar een manifestatie die het RET in Rotterdam organiseert om de medewerkers een hart onder de riem te steken. Een van de redenen om in actie te komen is dat veel tram- en buschauffeurs vrezen voor hun baan door de oneerlijke bezuinigingen van het kabinet.

De staking in Rotterdam is de tweede in een reeks stakingen in het openbaar vervoer. Op woensdag 20 april vindt er in Den Haag ook een staking plaats. De gemeentelijke vervoersbedrijven leggen het werk neer omdat het kabinet maar liefst 120 miljoen euro wil bezuinigen op het openbaar vervoer. Dit zal met name grote gevolgen hebben voor het openbaar vervoer in de grote steden. Het betekent langer wachten op de tram en minder bus- en tramlijnen.

Ook de veiligheid komt onder druk te staan. Verder verplicht dit kabinet grote steden tot een openbare aanbesteding van het openbaar vervoer. Het ov wordt daarmee geprivatiseerd. Dit heeft tot gevolg dat eerder gemaakte afspraken met gemeenten om meer vervoer aan te bieden voor minder geld komen te vervallen.

Hoewel reizigers hinder zullen ondervinden van de acties, zijn de plannen van dit kabinet zo desastreus dat de gevolgen op de langere termijn nog veel negatiever zijn als we nu niets doen. De PvdA steunt de acties van de gemeentelijke vervoersbedrijven dan ook.

Aanvang en locatie: 12.30 uur, remise Hilledijk in Rotterdam-Zuid

Delen: