PvdA opent ombudssite voor ZZP’er

PvdA opent ombudssite voor ZZP’er

Door Mei Li Vos op 20 augustus 2012 Delen  

Vandaag opende de Partij van de Arbeid een ombudssite voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers). De site is een centraal punt voor vragen, suggesties en klachten richting de politiek. Tot een aantal jaar geleden was er weinig aandacht voor de ZZP’ers in de politiek, maar ook bij vakbonden en werkgeversorganisaties, de polder. Ten onrechte, want Nederland telt 1,1 miljoen ZZP’ers.

Ik hoop dat de site www.pvdzzp.nl bijdraagt aan meer kennis voor en over ZZP’ers.

ZZP’er vormen een zeer diverse groep op de arbeidsmarkt, van financieel dienstverlener tot schoonmaakster, van architect tot loodgieter. Inmiddels zijn er allerlei organisaties die ZZP’ers verenigen, verzekeringen aanbieden en opdrachten aanbieden.

De overheid heeft ook een veelvoud aan regels die soms wel, soms niet van toepassing zijn op ZZP’ers. Die regels zijn soms niet altijd logisch. Daarom is het nuttig dat ZZP’ers hun vragen en soms ook klachten kunnen sturen naar een centraal punt in Den Haag.

Het is daarom hoog tijd dat er een centraal punt komt waar ZZP’ers hun vragen of opmerkingen richting de politiek kwijt kunnen. Met de ombudssite wil ik een direct lijntje richting de politiek vormen, maar ook ZZP’ers de weg wijzen richting alle organisaties en websites die voor hen relevant kunnen zijn.

In de loop van de komende maanden wordt de site uitgebreid met handige informatie over organisaties, feiten en cijfers.