PvdA maakt werk van veilig verkeer

PvdA maakt werk van veilig verkeer

Door Attje Kuiken op 27 november 2013 Delen  

Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers per jaar neemt amper af. Tegelijkertijd stijgt het aantal ernstige gewonden door verkeersongelukken tot ruim 20.000 per jaar. Ieder verkeersslachtoffer is er natuurlijk een te veel. Om de veiligheid op de weg te verbeteren wil ik iedereen vragen verkeersonveilige situaties in zijn of haar gemeente door te geven. Daar gaan PvdA’ers in jouw buurt waar mogelijk ermee aan de slag. Zo maken we samen onze gemeenten veiliger.

Donderdag bezoek ik basisschool De Hoogakker in Breda. Betrokken ouders vroegen hier eerder succesvol aandacht voor de onveilige verkeerssituatie bij de basisschool van hun kinderen. Het geeft aan hoe belangrijk het is dat gemeenten zich in blijven zetten om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het onafhankelijk platform Veilig Verkeer Nederland lanceerde vorig jaar het landelijk meldpunt verkeersveiligheid, waar al 13.000 meldingen binnen zijn gekomen. De PvdA steunt dit initiatief. Daarom zullen we in overleg met Veilig Verkeer Nederland bekijken welke gevaarlijke verkeerssituaties die bij hen bekend zijn, de komende maanden verbeterd kunnen worden.

Omdat zowel het Rijk als provincies en gemeenten allemaal eigen wegen beheren is een gezamenlijke aanpak nodig. Hierbij moet speciale aandacht zijn voor kwetsbare groepen, zoals voetgangers, fietsers, kinderen, ouderen en mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van een scootmobiel of rolstoel.

Daarom wil ik iedereen vragen om de meest gevaarlijke situaties in jouw buurt door te geven via deze enquête, op Facebook of door een mail te sturen. De PvdA zal alle onveilige verkeerssituaties bundelen. Waar mogelijk gaan PvdA’ers aan de slag om het verkeer in jouw gemeente veiliger te maken.