PvdA blij met steun aanscherping Voetbalwet

PvdA blij met steun aanscherping Voetbalwet

Door Tjeerd van Dekken op 7 augustus 2012 Delen  

Ik ben verheugd dat de VVD achter de verbeteringen van de Voetbalwet staat. Door de wet aan te scherpen kunnen we eindelijk korte metten maken met notoire relschoppers die het voor de welwillende supporter verpesten. Hiermee wordt een voetbalwedstrijd weer veilig voor jong en oud.

De uitbreiding van de wet, een initiatief van collega-Kamerleden Çörüz (CDA), De Mos (PVV) en van mij, houdt onder meer in dat hooligans een langer stadionverbod opgelegd kunnen krijgen. Daarnaast is het van belang dat een stadionverbod niet voor slechts één gemeente of stadion geldt. Alleen met een landelijk verbod kunnen we supportersgeweld effectief bestrijden.

Ook willen we de echte supporter tegemoetkomen. De clubcard en combiregeling worden afgeschaft, zodat gastsupporters weer onbezorgd uitwedstrijden kunnen bezoeken.

Met de steun van de VVD ontstaat er een brede Kamermeerderheid die pal staat voor veilige voetbalstadions. Dat is hard nodig. Voetbal moet weer een feest worden waar iedereen zonder angst voor geweld naar toe kan gaan.