Progressieve samenwerking voor een schoner klimaat

Foto Shutterstock / Monika Gniot

Ook de SP, D66 en de ChristenUnie hebben zich aangesloten bij de klimaatwet waar wij samen met GroenLinks aan werken. Deze wet moet zorgen voor harde en afrekenbare milieudoelen. Steeds meer partijen zien in dat deze initiatiefwet noodzakelijk is voor een veilige en schone toekomst voor onze kinderen. Dat is een grote stap vooruit, want dergelijke grote vraagstukken kun je alleen gezamenlijk oplossen.

Met de steun van deze partijen is de klimaatwet weer dichterbij gekomen. Het laat de kracht zien van progressieve samenwerking. Gezamenlijk moeten we nu doorpakken. Wij dienen de wet daarom vandaag officieel in bij de Tweede Kamer, zodat we er waarschijnlijk nog voor de verkiezingen over kunnen debatteren.

Onze klimaatwet stelt ambitieuze doelen voor een schone energievoorziening. Over dertien jaar, in 2030, moet de uitstoot van broeikasgassen met 55% zijn verminderd ten opzichte van 1990 en in 2050 met 95%. Ook moet het kabinet elk jaar een klimaatbegroting maken, waarin staat wat de opgave voor het komend jaar is en hoe de verschillende ministeries dit willen bereiken. De klimaatwet is van essentieel belang voor nieuwe werkgelegenheid, innovatie en bovenal over een veilige en schone toekomst voor onze kinderen.

Rechtse partijen zoals VVD en PVV hebben al aangegeven niks te zien in onze klimaatwet. De vraag is welke kant willen we op de komende jaren? Willen we een land zijn waar we fossiele energie blijven opstoken, totdat het te laat is? Waar we weigeren te investeren in de groene energie, in nieuwe werkgelegenheid en in een schone wereld voor onze kinderen? Ik wil met u bouwen aan schone toekomst waar voor iedereen een plek is. Voor, en na 15 maart.

We kunnen #NietZonderJou

Word actief in ons landelijke bel-team.

Doe mee

Steun onze docenten en blijf op de hoogte

Steun onze strijd en blijf op de hoogte van al onze acties, ideeën en activiteiten omtrent leraren.