Deel jouw idee voor een veilig sportklimaat

Deel jouw idee voor een veilig sportklimaat

Door Tjeerd van Dekken op 31 oktober 2013 Delen  

De PvdA vindt dat iedereen moet kunnen sporten zonder last te hebben van verbaal en fysiek geweld, agressie op of rond het veld en ongewenst gedrag door pesterij, intimidatie of alcoholmisbruik. Niet voor niets vroeg de PvdA om het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. En niet voor niets voerde de KNVB tal van maatregelen in om voetbal daadwerkelijk een feest te laten zijn.

Nu, precies een jaar na invoering van de maatregelen, wil de PvdA weten hoe het is op en rond de amateurvoetbalvelden. En wat er nog moet gebeuren voor een echt veilig sportklimaat. We zijn benieuwd wat jouw ideeƫn hierover zijn. Je kunt ze delen via deze website of op twitter via #prettigewedstrijd.

Update 2-11: Op zaterdag 2 november was ik bij amateurvereniging Alphense Boys om met betrokkenen te praten over veiligheid op onze velden. Daarvan kun je hier een korte impressie zien:

Maar liefst 32.500 wedstrijden worden er wekelijks gespeeld door bijna 1,2 miljoen voetballers. Vaak gaat dat goed, maar te vaak nog niet. Ik wil zien welke initiatieven om geweld tegen te gaan werken. En welke niet. In de praktijk. Langs de lijn. Op het veld zelf. Bij wedstrijden van Alphense Boys en GRC uit Groningen. Tijdens gesprekken met vrijwilligers, ouders, scheidsrechters, grensrechters en supporters. En met de KNVB en officiële instanties zoals bureau Halt, waar ik vorige week bij amateurvereniging ESA in Arnhem mee sprak. Ook tijdens een werkbezoek met mijn collega Ahmed Marcouch over het supportersbeleid van profclub Vitesse. Kortom, ik wil spreken met alle betrokkenen.

De PvdA zal waar nodig pleiten voor aanvullingen en aanscherpingen van het actieplan ‘Naar een veiliger voetbalklimaat’

Alle ideeën, suggesties en oplossingen om voetbal tot een feest te maken zijn welkom. Want het voetbal is er voor iedereen. Of je nu amateurvoetballer bent, scheidsrechter, toeschouwer of vrijwilliger in de sportkantine: de PvdA wenst iedereen een prettige wedstrijd!

Deel je ideeën via deze website of op twitter via #prettigewedstrijd.