Plan homoacceptatie voetbal goede zaak

Plan homoacceptatie voetbal goede zaak

Door Tjeerd van Dekken op 11 oktober 2012 Delen  

Het is een goede zaak dat de KNVB zijn actieplan voor acceptatie voor homoseksualiteit in de voetbalsport lanceert. De Partij van de Arbeid heeft op zo’n plan aangedrongen, omdat homoacceptatie in de sportwereld nog niet vanzelfsprekend is. Ik ben blij dat we nu eindelijk actie gaan ondernemen voor iets wat al lang normaal zou moeten zijn: kunnen zijn wie je wilt zijn, ook als sport(liefhebb)er.

De PvdA vindt homoacceptatie in het voetbal en in de sport erg belangrijk. Ik ben het volstrekt oneens met mensen die menen dat homoseksuele voetballers hun geaardheid voor zich moeten houden. We moeten juist een vuist maken en laten zien dat het idioot is om mensen vanwege hun geaardheid belachelijk te maken.

Om die reden heeft de PvdA de minister en de KNVB verzocht met een actieplan te komen. Dat plan ligt er nu en daar ben ik enorm blij mee. Het is een goede eerste stap naar een sportwereld zonder discriminatie.

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen in de sport: zowel op de tribune en op het voetbalveld. Het is voor ons van groot belang dat iedereen, van de eredivisie tot de amateurs, van de veteranen tot de jongste pupillen, zichzelf kan zijn. Met minder mogen we geen genoegen nemen.

Ik hoop dat dit initiatief overgenomen wordt door andere sportbonden. Ik zal de minister vragen om dit prachtige initiatief bij hen onder de aandacht te brengen en waar mogelijk te stimuleren.