Per toeval in de politiek beland

Per toeval in de politiek beland

Door Manon Fokke op 29 november 2012 Delen  

De portefeuille Decentraal Bestuur, Bestuurlijke Vernieuwing en Milieu past bij mij, omdat deze dicht bij mensen staat. Het liefst blijf ik niet achter het bureau zitten, maar ga ik naar de mensen toe. Het land in. Daarnaast past deze portefeuille natuurlijk heel mooi bij mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de gemeenteraad van Maastricht. Een interview.

Wat was je opleiding?
Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Maastricht.

Vorige baan?
Ik was griffier van de Universiteitsraad van de Universiteit Maastricht en daarnaast fractievoorzitter van de PvdA Maastricht.

Hoe ben je in de politiek terecht gekomen?
Eigenlijk door toeval. Ik werkte op de rechtbank Maastricht en was dagelijks met sociale zekerheid, de WAO, WW en ZW, bezig. Ik wilde met die kennis en ervaring iets doen en meldde me aan bij de PvdA Maastricht. Vervolgens werd gevraagd of ik geen raadslid wilde worden. Dat heb ik toen gedaan en daar heb ik nooit een moment spijt van gehad.

Wat is je beste eigenschap?
Mijn enthousiasme en kennis van zaken. Ik kan mensen door mijn enthousiasme helemaal meekrijgen. Daarnaast ben ik een echte jurist en dus een ontzettende dossiervreter.

Mooiste muziek?
Ik heb niet echt een speciale voorkeur. Hangt af van de sfeer van het moment.

Wat doe je het liefst op een vrij dagje?
Heerlijk wandelen met mijn honden.

Wat maakt jou een PvdA’er in hart en nieren?
Dat ik het heel belangrijk vind om op te komen voor de zwakkeren in de samenleving. Onderlinge solidariteit tussen mensen is zo belangrijk. Mijn vader was metaalarbeider en ik had nooit naar de universiteit kunnen gaan als we in Nederland geen studiefinanciering hadden gehad. En het is dan dus juist die onderlinge solidariteit die maakt dat ik die kans heb gehad. Ik hoop dat wij als PvdA veel mensen in staat kunnen stellen om kansen te pakken.

Waar word je blij van?
Ik kan blij worden van hele eenvoudige kleine dingen. Er is in de wereld namelijk heel veel moois om van te genieten.

Waar kan je je boos over maken?
Ik kan boos worden over onrecht in de wereld.

Beste advies ooit gekregen?
Kort maar krachtig: pluk de dag.

Wie ben je dankbaar?
Mijn ouders. Zij hebben me uiteindelijk gemaakt tot wie ik ben.

Delen: