Pak pesten aan

Pak pesten aan

Door Loes Ypma op 28 mei 2013 Delen  

In maart heb ik samen met andere Kamerleden, staatssecretaris Dekker en de Kinderombudsman veel gesprekken gevoerd met kinderen, scholen, deskundigen en ouders. Dat heeft geresulteerd in een uniek plan van aanpak tegen pesten. Vandaag bespreken we dit plan in de Tweede Kamer. Het is heel goed dat we in de wet bepaalde uitgangspunten verankeren; zoals een verplichting van een structurele aanpak van pesten op scholen en dit een kerntaak maken van scholen.

 

De inspectie gaat dit controleren. De uitwerking van deze maatregelen in de praktijk zal bepalend zijn voor het succes van het plan van aanpak. In de wet bepalen we ‘wat’ er moet gebeuren, de scholen bepalen natuurlijk zelf ‘hoe’.

Ik heb veel vertrouwen in het plan van aanpak van de staatssecretaris en de Kinderombudsman omdat het voorziet in het beter opleiden van docenten. Maar ook omdat het een dwingend karakter heeft. Alle scholen worden verplicht hiermee aan de slag te gaan. Daardoor verdwijnt ook de prikkel voor scholen om te doen alsof dit bij hen niet speelt.

 

Berichten