Pak armoede onder werkenden aan

Pak armoede onder werkenden aan

Door Gijs van Dijk op 7 maart 2019 Delen  

Van gedwongen zelfstandigheid hop je van flexbaantje naar een nulurencontract. Je weet nooit hoeveel je deze week weer kunt werken en nog belangrijker hoeveel geld er overblijft om eten te kopen voor jezelf en voor je gezin.

Terwijl de economie weer volop draait, er zelfs geld overblijft bij het kabinet, is de dagelijkse realiteit van veel mensen dat ze nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Mensen die werken bij callcenters, distributiecentra, supermarkten, in de schoonmaak en bij vele andere bedrijven. Ook veel zelfstandig ondernemers verdienen te weinig om goed rond te kunnen komen.

Vandaag hebben we ervaringsdeskundigen uitgenodigd in de Tweede Kamer die hard werken, maar te weinig verdienen om rond te kunnen komen.

Al deze mensen snakken naar werk waar je mee vooruit kunt plannen. Een huis kunt kopen of huren, leuke dingen doen met je gezin of vrienden. Dat je zeker bent van voldoende uren werk en van een fatsoenlijk inkomen waar je van kunt rondkomen. Daarom moet er actie worden ondernomen. Verbied nulurencontracten, pak gedwongen zelfstandigheid aan en zorg voor meer zekere contracten.

Ik wil dat de overheid naast je komt staan, je een helpende hand biedt.

Vandaag hebben we ervaringsdeskundigen uitgenodigd in de Tweede Kamer die hard werken, maar te weinig verdienen om rond te kunnen komen. Zij vertelden over het toeslagencircus, het oerwoud aan regeling, maar ook een overheid die niet naast je staat maar juist tegenwerkt en je verder in de problemen duwt. En dat ondanks de economische voorspoed. Ik vind dit onbestaanbaar. Er moet dus snel veel meer gebeuren om er voor te zorgen dat als je werkt je voldoende geld hebt. Ik wil dat de overheid naast je komt staan, je een helpende hand biedt zodat je weer echt vooruit kunt kijken en je leven verder kunt opbouwen.

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word nu lid