Opkomen voor onze vrijheid

Opkomen voor onze vrijheid

Door Gijs van Dijk op 19 januari 2018 Delen  

‪Donderdagochtend vonden de medewerkers van de moskee Emir Sultan een onthoofde pop voor het gebouw.

De medewerkers, de bezoekers en de buurt zijn zich natuurlijk rot geschrokken van deze misselijkmakende actie. Het is goed dat de politie een onderzoek is begonnen en hopelijk worden de daders snel gevonden en berecht.‬

Deze actie raakt ons allemaal.

Deze actie raakt ons allemaal. Wij leven in een vrij land. Je hebt hier de vrijheid om te vinden en te geloven wat je zelf wilt. En de vrijheid van de een, is de vrijheid van ons allemaal. Daarom mogen wij nooit wegkijken als er dit soort haatdragende acties plaatsvinden. De moskee zegt terecht dat we elkaar niet uit elkaar moeten laten spelen. Ik sluit ik me daar hartgrondig bij aan.

Laten we opkomen voor de vrijheid van elkaar. Zij zijn met weinig, wij zijn met veel.

Dit soort haatdragende acties zien we helaas te vaak. Bij moskeeën, kerken en synagogen, maar ook bij voetbalwedstrijden, bij feestdagen of gewoon als je met je geliefde over straat loopt. Extremisten proberen ons te raken in onze vrijheid. Laten we niet in hun val trappen, laten we haat niet beantwoorden met haat.

Laten we opkomen voor de vrijheid van elkaar. Zij zijn met weinig, wij zijn met veel. Als we ons niet uit elkaar laten spelen door extremisten en angst- en haatzaaiers maken ze geen schijn van kans. Dan kun je er zeker van zijn dat je mag vinden en geloven wat je wilt. Dan kunnen we trots zijn op ons vrije land waar je het leven mag leiden dat je zelf kiest.

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid