Ook voor uitzendkrachten een zeker pensioen

Ook voor uitzendkrachten een zeker pensioen

Als je werkt, spaar je automatisch voor je pensioen later. Dat is prettig, want zo weet je dat als je later met pensioen gaat voldoende geld hebt om een leuk leven te hebben.

Amerikaanse toestanden, waarbij 70-jarigen nog staan te werken, hebben we gelukkig niet in Nederland. Maar jongeren die van uitzendbaantje naar uitzendbaantje hoppen bouwen vaak vrijwel geen pensioen op. Daarom wil ik dat ook uitzendkrachten direct pensioen gaan opbouwen. Iedereen moet zeker kunnen zijn van een goed pensioen.

Uitzendkrachten, of je nu jong of oud bent, bouwen bij elke nieuwe baan pas na een half jaar pensioen op. Dit heet de wettelijke wachttijd. Het kan soms zelfs gebeuren dat je hierdoor jarenlang geen pensioen opbouwt. Als uitzendkracht krijg je er geen euro bij, maar werkgevers verdienen hier flink aan. Dat is ook de enige  reden van een wachttijd. Uitzendbureaus en werkgevers verdienen hier  geld mee  ten koste van de uitzendkracht.

Ik wil dat iedereen, of je nu jong of oud bent, vast contract of een uitzendcontract hebt, een goed pensioen opbouwt.

Ik wil dat iedereen, of je nu jong of oud bent, vast contract of een uitzendcontract hebt, een goed pensioen opbouwt. Zeker nu er heel veel mensen afhankelijk zijn van een uitzendbaan is het van groot belang dat zij ook direct pensioen gaan opbouwen.  De wachttijd voor pensioenopbouw voor uitzendkrachten moet daarom zo snel mogelijk worden afgeschaft.

Word lid van de PvdA

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte