Nacht van de Arbeid

Nacht van de Arbeid

Door De Redactie op 17 februari 2010 Delen  

Op zaterdag 27 februari vindt in de Dru-fabriek in Ulft de Nacht van de Arbeid plaats, waar onder anderen Lilianne Ploumen en Mei Li Vos aanwezig zijn. De bijeenkomst zit vol muziek, dans, film en politiek en gaat natuurlijk over de verkiezingen die eraan komen.

Lokale en landelijke politici gaan met elkaar en de zaal in debat over het wethouderssocialisme, de verkiezingen en de economische crisis. Fabrieksarbeiders doen mee in het gesprek en geven hun kijk op de lokale maakbaarheid.

In de Nacht van de Arbeid staan cultuur en feesten centraal. John Haverdil, lijsttrekker van PvdA Oude IJsselstreek zegt: ‘We laten hiermee zien dat politiek de truttigheid voorbij is. We hebben muziek, dans, film en dat ook nog eens in de prachtig gerestaureerde Dru-fabriek. Wie zegt dat politiek een stoffig imago heeft?’

Aan de Nacht van de Arbeid doen ongeveer dertig muzikanten, entertainers, en dj’s mee. Enkele namen zijn Mr. Timy Massop, Michiel Geurtzen (fanilla grits), Luc ten Brinck (quiet), Magic Jack (entertainment), Firma Irma (de Nina Hagen van het Oosten) en Dennis Jansen (Cloggy Dew). Toppers en afsluiters zijn: de band van Sanne Mus, Mamuschka (net terug uit Italië) en de dj Naald en Kraak & Kraak en Smaak.

De Nacht van de Arbeid begint om 18.00 uur met een After Canvassing Party/Diner voor alle PvdA’ers in Oost Gelderland die zaterdag 27 februari de laatste loodjes hebben gelegd aan de campagne Rood op Straat. Daarna barst voor iedereen vanaf 19.30 uur het echte feest los en sluit de Nacht om 03.00 uur.

Delen: