Naar een veiliger sportklimaat

Naar een veiliger sportklimaat

Door Tjeerd van Dekken op 25 april 2013 Delen  

Sporten moet leuk zijn, niet voor niets legt de Nationale Sportweek daarop de nadruk. Geweld, discriminatie en bedreigende taal horen niet thuis in de sport. Inmiddels heeft het kabinet op ons initiatief een actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ opgesteld, waarin maatregelen staan om de sport veiliger te maken. Ongewenst gedrag moet zo veel mogelijk worden voorkomen. Als het toch voorkomt, moet het strenger worden bestraft. Namens de Partij van de Arbeid wil ik de komende tijd kijken hoe dit in de praktijk verloopt.

Zodoende wil ik met ex-(top)voetballers praten over hoe zij hierover denken. Daarnaast ga ik op zoek naar goede initiatieven van amateurverenigingen, hoe zij het geweld in de sport proberen te verminderen en eventueel helemaal te voorkomen.

Op 26 april speelt s.c. Buitenboys in Almere een benefietwedstrijd tegen een team van ex-internationals. De wedstrijd volgt op het afschuwelijke drama rond voetbalvader en grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Zoiets mag nooit meer gebeuren, we prijzen daarom het initiatief voor de benefietwedstrijd en ik zal hierbij aanwezig zijn.