Na het dividendfiasco

Na het dividendfiasco

Door Lodewijk Asscher op 9 oktober 2018 Delen  

Zeker zijn van een goede leraar voor de klas, een fijne, betaalbare woning en goed werk. Zorg als we die nodig hebben – daar draait het om in het leven.

Nederland heeft alles in zich om nu te zorgen dat we allemaal vooruit kunnen komen. Het kabinet Rutte III heeft net een jaar gebruikt om te proberen de dividendbelasting af te schaffen. Zij kiezen voor multinationals boven mensen.

Mark Rutte voelde ‘in al zijn vezels’ dat het nodig was. Het was een ‘onverantwoord risico’ als we het niet zouden afschaffen. We liepen het risico een ‘soort België’ te worden. De gekste smoesjes gebruikte Mark Rutte in zijn verdediging van wat hij zelf  – in een onbewaakt ogenblik – een ‘bizarre maatregel’ noemde: maar nu Unilever niet komt wordt er opnieuw gewogen.

We moeten de dividendbelasting niet afschaffen en het vrijkomende geld investeren in Nederland.

Voor de PvdA staat vast dat die weging kort kan: we moeten de dividendbelasting niet afschaffen en het vrijkomende geld investeren in Nederland. Goed onderwijs, lager eigen risico, betaalbare woningen. Toen het kabinet begon waren er mooie beloften dat gewone mensen de vooruitgang zouden gaan voelen. Dat moet dan nu gebeuren. Als Rutte III toch weer kiest voor de lobby van de multinationals is dit kabinet al binnen een jaar mislukt.

Delen:

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid