Mohammed Mohandis in het kort

Mohammed Mohandis in het kort

Door Mohammed Mohandis op 1 mei 2010 Delen  

In het artikel hieronder stel ik me kort voor.

Opleiding:
Afgestudeerd communicatieadviseur 2009
Overheidscommunicatie
Hogeschool Utrecht

Vorige / Huidige baan:
Voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA
Gemeenteraadslid PvdA Gouda sinds 2006

Daarom kandidaat-Kamerlid
Sommigen binnen de PvdA dachten dat integratie vanzelf zou gaan. Helaas weet ik uit eigen ervaring dat dit niet zo is. Voor vele nieuwe Nederlanders zijn er sociaal-economische en sociaal-culturele barrières, die hun emancipatie behoorlijk in de weg zitten. Als sociaal-democraat vind ik dat de overheid een taak heeft in het wegnemen van deze barrières. Allereerst door te kijken naar de problemen. Een sterk gevoel van onbehagen bij oude Nederlanders is een signaal richting de PvdA dat het niet gaat zoals we hadden gewenst. Ik heb me altijd erg verzet tegen mensen die onder het mom van tolerantie, wegkeken voor de problemen die er zijn. Dit maakt de problemen en het onbehagen namelijk alleen maar erger. Na het benoemen van de problemen, moet de overheid actief een belangrijke rol innemen om de genoemde problemen aan te pakken. Met als einddoel dat we een Nederland krijgen waar het echt niet meer uitmaakt waar je wieg heeft gestaan. Iedereen telt mee, Dat drijft me.

Ambitie
Steeds meer jongeren raken onzichtbaar, omdat ze niet werken of leren of omdat het toezicht na detentie, te nalatig is in het monitoren. We moeten eenieder in beeld krijgen en aan de slag krijgen. Gemeenten doen hun best maar kunnen alle hulp uit Den Haag gebruiken. Iedereen aan de slag, je krijgt het niet voor niets, je moet er wat voor doen. Grijp de kansen die je krijgt en maak er wat van.

Politieke voorbeeld
Jan Scheafer, concrete dingen bereiken en mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid. De afstand tussen politiek en burger kan van twee kanten verkleind worden.

Welke kwaliteit (van een ander) waardeer je het meest?
Actief luisteren.

Voorbeeld buiten de politiek
Sarie Donk actief als buurtwerker in Gouda om mensen met persoonlijke problemen te helpen bij alle bureaucratisch rompslomp.

Favoriete boek
De Uitverkorene

Favoriete plek in Nederland
Het gebied rond Epen Zuid Limburg is een prachtig heuvellandschap waar je lekker van kunt genieten.

Citaat
Het hoort er allemaal bij!

Delen: