Mensen met schulden helpen de weg omhoog te vinden

Mensen met schulden helpen de weg omhoog te vinden

Foto Shutterstock / Twin Design

Door Keklik Yücel op 14 oktober 2016 Delen  

Mensen die moeite hebben de touwtjes aan elkaar vast te knopen verdienen onze steun.

Goed nieuws dus, dat minister Klijnsma er vandaag voor gezorgd heeft dat de Belastingdienst niet langer geld kan innen tot onder de armoedegrens.

Deurwaarders en bepaalde overheidsinstanties kunnen op het inkomen van mensen met schulden beslag leggen, maar zij moeten er ook altijd voor zorgen dat er een basisbudget overblijft om zaken als voedsel, kleding en onderdak van te betalen. Op die zogenaamde beslagvrije voet mag geen beslag worden gelegd. Bij de berekening van dat beslagvrije bedrag gaat het vaak mis, waardoor er toch geïnd wordt en mensen te weinig overhouden. Dat stopt nu.

Wanneer mensen schulden maken moeten zij deze afbetalen, maar wel op een verantwoorde en eerlijke manier. En de overheid moet daarbij geen sta-in-de-weg zijn maar helpen aan een oplossing. Uitstekend dus dat minister Klijnsma er voor heeft gezorgd dat de Belastingdienst niet langer kan innen tot onder de armoedegrens. Zo vinden mensen de weg omhoog weer terug en kunnen ze toewerken naar het moment waarop ze weer zonder geldzorgen kunnen meedoen in de samenleving. En daar zetten we ons voor in, want ieder mens in armoede is er een teveel.

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid