Meer vaste grond onder de voeten voor jongeren

Meer vaste grond onder de voeten voor jongeren

Foto Shutterstock / goodluz

Door Gijs van Dijk op 21 februari 2018 Delen  

Een baan met zekerheid, je leven kunnen opbouwen en een gezin kunnen stichten. Vaste grond onder je voeten is de wens van jongeren.

Het tegendeel is een feit. Veel jongeren hebben een onzeker flexcontract, een niet-aansluitende opleiding, geen passende stage of een te laag inkomen om rond te kunnen komen. Zij hoppen nu noodgedwongen, zonder buffer of bumper, van baan naar baan, kunnen geen fatsoenlijk huis vinden en stellen het krijgen van een kind uit omdat ze geen zekerheid over hun baan en inkomen hebben. Dit vind ik kwalijk en dat moet veranderen.

Wij willen jongeren, via de Sociaal-Economische Raad, de kans voor geven om met plannen voor hun eigen toekomst te komen.

Jongerenorganisaties in de polder willen dat veranderen en willen zekerheid voor jongeren over werk, inkomen, onderwijs, zorg en huisvesting voor nu en in de toekomst. Wij willen die jongeren, via de Sociaal-Economische Raad, daar de kans voor geven om met plannen voor hun eigen toekomst te komen. Daarom ben ik blij dat de motie toekomstperspectief is aangenomen.

Daarom ben ik blij dat de motie toekomstperspectief is aangenomen.

Dus NJR, FNV Jong, CNV Jongeren, VCP Young Professionals, JOB, LSVb, ISO, Jong Management en AWVN Young HR, succes. Ga aan de slag, en wij zien graag mooie adviezen tegemoet, waarbij jongeren meer vaste grond krijgen om er zeker van te zijn een toekomst op te bouwen.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.