Meer banen, minder werklozen

Meer banen, minder werklozen

Foto Shutterstock / creativemarc

Door Henk Nijboer op 15 november 2016 Delen  

De afgelopen tweeënhalf jaar kwamen er 250.000 banen bij. Een enorme groei en prachtig nieuws. Steeds meer mensen vinden een baan - ook ouderen en langdurig werklozen - en de werkloosheid laat de snelste daling in tien jaar tijd zien.

De PvdA is verheugd dat het goed gaat met de economie: mensen geven steeds meer uit, bedrijven investeren flink en we verkopen meer aan de rest van de wereld. In de afgelopen twaalf maanden groeide de Nederlandse economie het hardst van Europa.

Dat onze economie sterk groeit en de werkloosheid hard daalt is niet gek. Ons onderwijs behoort tot het beste van de wereld, evenals onze zorg en infrastructuur. Recentelijk bleek al dat de Nederlandse economie tot de innovatiefste economieën van de wereld behoort. Nederland is een land waar mensen zichzelf kunnen zijn, waar mensen graag wonen en werken. Kortom, een land waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

Meer banen, minder werklozen

In 2,5 jaar kwamen er 250.000 banen en veel vaste banen bij. Dat biedt de basis voor een stevige investeringsagenda.

Sinds 2,5 jaar kwamen er 250.000 banen bij, en mooier nog, er kwamen veel vaste banen bij. Ook de overheidsfinanciën zijn weer gezond.

Dat biedt de basis voor de investeringsagenda uit ons verkiezingsprogramma: betere zorg, toegankelijk onderwijs, meer wijkagenten, een duurzame economie en 100 duizend publieke banen.

De flink aantrekkende economie zijn ook goed nieuws voor de overheidsfinanciën: die zijn weer gezond. Maar er is nog een hoop te doen. Investeren in goede publieke voorzieningen. In ons verkiezingsprogramma maken we helderde keuzes. Extra investeringen in onderwijs door te kiezen voor meer leraren, het verlagen van de werkdruk en het bestrijden van kansenongelijkheid. Blijven werken aan nog meer en betere banen, door 100 duizend publieke banen te creëren. En investeren in goede zorg in de wijk en veilige buurten. Ook wil de PvdA meer investeren in cultuur en de rechtspraak in ons land. Op die manier werken we samen verder aan de toekomst van ons mooie land.

Economie Financien

Blijf op de hoogte over Economie en Financien

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.

word lid

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid!