Matchfixing moet verdwijnen

Matchfixing moet verdwijnen

Door Tjeerd van Dekken op 30 januari 2013 Delen  

Het uitgebreide onderzoek naar illegaal gokken en omkoping rond sportwedstrijden in Nederland kan nu echt van start. Inmiddels ben ik bijna twee jaar bezig met het onderwerp matchfixing. Er is een stevige reeks Kamervragen over uit gegaan en de hoorzitting leverde belangrijke informatie op. Naar aanleiding daarvan ben ik voorstander voor een breed onderzoek.

Er is mogelijk sprake van matchfixing binnen de Nederlandse (voetbal)sport, wat een strafbare feit is. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar een strafrechtelijk karakter. Ik vind het goed dat er een onderzoek komt, maar ik hoop dat partijen zoals Interpol, FIOD, particulier rechercheurs, sportkoepels en de KNVB hierbij betrokken worden.

Matchfixing is de grootste bedreiging voor de sport in Nederland en moet onmiddellijk aangepakt. Precies daarom zit de PvdA er bovenop. De sport in Nederland moet gezond blijven en mag niet worden geïnfecteerd door gokmaffia en of criminele organisaties. Alles moet op alles gezet worden om matchfixing te voorkomen, dan wel te laten verdwijnen.