Loop ook mee met de People’s Climate March!

Loop ook mee met de People’s Climate March!

Foto Flickr/ Martha de Jong-Lantink

Door Attje Kuiken op 25 april 2017 Delen  

Klimaatverandering is de grootste bedreiging waar wij als mensheid mee worden geconfronteerd.

De gevolgen – zoals voedseltekorten, overstromingen, droogtes en uitstervende diersoorten – raken ons allemaal. Omdat actie niet langer kan uitblijven gaan aankomende zaterdag over de hele wereld mensen de straat op. Ook op het Museumplein in Amsterdam is er een People’s Climate March.

Nederland heeft zich gecommitteerd aan de klimaatafspraken van Parijs. Die afspraken moeten de temperatuurstijging in de wereld beperken tot maximaal twee graden. Dat is de grens waaronder de gevolgen nog te overzien zijn. Maar ondanks alle afspraken is het gevaar levensgroot dat maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen op de lange baan worden geschoven. We kunnen nu niet achterover leunen.

Om die reden hebben wij samen met GroenLinks, D66, SP en de ChristenUnie een Klimaatwet ingediend. In deze wet wordt vastgelegd dat de uitstoot van broeikasgassen de komende decennia sterk wordt verminderd. Uiteindelijk moet het aandeel duurzame energie in 2050 100% zijn. Welk kabinet er ook komt, het wordt wettelijk verplicht zich hieraan te houden.

Een nieuw kabinet moet grote stappen zetten om het klimaat te beschermen en de toekomst van onze kinderen veilig te stellen. Daarom steunen wij dan de wereldwijde People’s Climate March. Loop jij ook mee voor een duurzame toekomst?

Kijk dan hier voor alle informatie >>

Blijf op de hoogte over Duurzaamheid en Milieu

OntvangĀ ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.