Lodewijk Asscher teruggetreden als lijsttrekker PvdA

Lodewijk Asscher teruggetreden als lijsttrekker PvdA

Door Nelleke Vedelaar op 14 januari 2021 Delen  

Lodewijk Asscher heeft het partijbestuur laten weten dat hij geen lijsttrekker zal zijn voor de PvdA bij de aankomende verkiezingen in maart. Het partijbestuur respecteert deze beslissing en dankt Lodewijk voor zijn grote inzet als politiek leider van de PvdA.

Partijvoorzitter Nelleke Vedelaar: “Ik heb respect voor dit moedige besluit. Lodewijk heeft onze partij de afgelopen jaren een nieuw gezicht gegeven, als oppositieleider in de Tweede Kamer. Met verve heeft hij de onfatsoenlijke keuzes van Rutte III tegenwicht geboden en gestreden voor een fatsoenlijker Nederland. Lodewijk bracht onze partij waar we willen dat hij staat: tussen de mensen, met lef en met een overtuigend sociaal democratisch verhaal. Lodewijk toont tot aan vandaag wat een echt leider typeert: daadkracht, visie en idealisme. Namens de hele partij wil ik Lodewijk ongelooflijk bedanken voor zijn onvermoeibare inzet voor de partij en de toekomst van de sociaaldemocratie.”

Het partijbestuur treedt nu in overleg over de ontstane situatie en de positie van lijsttrekker en zal daarover op korte termijn verdere mededeling doen. Het partijcongres dat van vandaag tot en met zaterdag digitaal zou plaatsvinden, wordt verplaatst. Ook hierover volgt spoedig meer informatie.


Bekijk de verklaring van Lodewijk Asscher:

Delen:

Word verkiezingslid

Tot de verkiezingen al vanaf €1,- per maand!

Word lid

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee