Leraren verdienen onze steun

Leraren verdienen onze steun

Foto Shutterstock

Door Kirsten van den Hul op 7 juni 2017 Delen  

Leraren moeten meer tijd krijgen om hun lessen voor te bereiden en hun salaris moeten worden verhoogd.

Leraar zijn is een van de mooiste beroepen die er is. Onze kinderen de kans geven het beste uit zichzelf te halen, wat is er mooier en belangrijker dan dat? Dat maakt het onbegrijpelijk dat leraren zo slecht betaald worden. En dat ze opgezadeld worden met zo veel werk dat ze vaak in hun vrije tijd de lessen moeten voorbereiden. Ik snap daarom heel goed dat de leraren in het basisonderwijs hebben aangekondigd te gaan staken. Zij verdienen onze steun.

Leraren doen belangrijk en mooi werk, en als samenleving moeten we hen die waardering ook tonen.

Teveel leraren lopen nu op hun tenen of eindigen zelfs in een burn-out. Bovendien dreigen er grote tekorten aan goede docenten, mede omdat we de huidige leraren onvoldoende belonen voor hun belangrijke werk. Het is tijd om leraren te waardering te geven die ze verdienen.

In ons verkiezingsprogramma stellen wij voor om de leraren meer tijd te geven om hun lessen voor te bereiden en hun salaris te verhogen. En recent heb ik in de Kamer voorgesteld de eerste stappen in die richting te gaan zetten. Helaas was er nog geen meerderheid voor mijn voorstel, maar ik hoop dat onder druk van de stakende leraren andere partijen hun mening bijstellen.

Leraren doen belangrijk en mooi werk, en als samenleving moeten we hen die waardering ook tonen. Ik steun hen in die strijd en ga vanuit de Kamer alles doen om hen te helpen.

Blijf op de hoogte over Onderwijs en Cultuur

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.