Langer verlof voor kersverse vaders eindelijk in zicht

Langer verlof voor kersverse vaders eindelijk in zicht

Door Gijs van Dijk op 21 juni 2017 Delen  

Een gemiste kans om het vaderschapsverlof uit te breiden. Dat was de consequentie van de beslissing van een aantal partijen om een voorstel voor langer verlofrecht van de Kameragenda af te halen. Gelukkig steunt nu toch een Kamermeerderheid ons voorstel om de uitbreiding van het vaderschapsverlof spoedig te behandelen. Daarmee lijkt eindelijk een langer verlof voor kersverse vaders in zicht.

Dat Nederland enorm achterloopt ten opzichte van andere landen is bij veel mensen inmiddels bekend. Na slechts twee vrije dagen moeten Nederlandse vaders alweer aan het werk. Terwijl het voor vader, moeder én kind belangrijk is om samen thuis te kunnen zijn. De PvdA wil daarom het vaderschapsverlof uit te breiden. Uiteindelijk naar drie maanden, maar als eerste stap naar vijf dagen. Als de Tweede Kamer dit kabinetsvoorstel zou steunen, dan kon per 1 januari 2019 het langere vaderschapsverlof ingaan.

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde vandaag ons voorstel om dit onderwerp van de lijst met controversiële onderwerpen te halen.

Helaas besloten verschillende partijen dit onderwerp controversieel te verklaren tijdens de kabinetsformatie. Het voorstel kon daarom niet behandeld worden en daarmee zou 1 januari 2019 niet worden gehaald. Nu de kabinetsformatie nog even lijkt te duren, wilden wij een ultieme poging wagen om toch de uitbreiding van het vaderschapsverlof in de Tweede Kamer te bespreken. En met succes. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde vandaag ons voorstel om dit onderwerp van de lijst met controversiële onderwerpen te halen. We kunnen nu snel dit plan gaan behandelen, zodat per 1 januari 2019 hopelijk alle vaders een paar dagen langer thuis kunnen zijn na de geboorte van hun kind.

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

Berichten