Kunduzakkoord erger dan gedacht

Kunduzakkoord erger dan gedacht

Door Diederik Samsom op 16 mei 2012 Delen  

De inhoud van het uitgelekte Kunduzakkoord is nog erger dan we dachten. De grote verhalen over compensatie blijken weinig tot niks waard. Een aantal maatregelen, zoals in de geestelijke gezondheidszorg en op het persoonsgebonden budget worden maar deels gecompenseerd. Dan doe je weinig aan de akelige bezuinigingen. Ook de compensatie bij de AOW blijkt er niet te zijn. Voor mensen met een klein AOW’tje hakt dit er heel hard in.

De details van het akkoord bevestigen onze zorgen. Het consumentenvertrouwen is verder gekelderd en dan moet je niet de btw verhogen en en oudere mensen in de problemen brengen. Verder zorgt dit pakket ervoor dat de woningmarkt alleen maar verder op slot gaat.

Hoge inkomens ontsnappen de dans en veel maatregelen van het kabinet-Rutte worden niet teruggedraaid. Met dit akkoord wordt de recessie in Nederland verlengd. De hoofdlijnen van het akkoord waren vanochtend al bekend en toen heb ik mijn zorg al uitgesproken. Een akkoord dat vooral bij lage- en middeninkomens voor duizenden euro’s koopkrachtverlies zorgt, verdeelt de pijn van de crisis niet eerlijk.

Delen: