Kom in actie tegen geweld tegen vrouwen wereldwijd

Kom in actie tegen geweld tegen vrouwen wereldwijd

Kom in actie tegen geweld tegen vrouwen wereldwijd

Door Roelof van Laar op 25 november 2014 Delen  

Vandaag is de Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Gisteren werd tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, op initiatief van Nederland en Frankrijk, een resolutie aangenomen om het geweld tegen vrouwen wereldwijd uit te bannen. Maar er is meer nodig, véél meer om geweld tegen vrouwen wereldwijd tegen te gaan. Vandaag vraag ik jullie om in actie te komen.

Van alle vrouwen wereldwijd krijgt 35 procent in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar en wordt zelfs tot 70 procent van alle vrouwen slachtoffer van seksueel geweld. Behalve de psychische en lichamelijke gevolgen van seksueel geweld voor de slachtoffers, heeft dat ook grote invloed op de toekomst van hun gemeenschap. Vrouwen zijn, doordat ze investeren in hun gezin en gemeenschap, de motor van ontwikkeling. Geweld tegen vrouwen brengt die motor tot stilstand. Juist daarom is dit geweld zo ontzettend schadelijk.

Ik zal in de Tweede Kamer aandacht blijven vragen voor de rechten en positie van vrouwen, overal ter wereld. Maar ook jij kunt je steentje bijdragen, dus doe met me mee door:

– Deel te nemen aan de End-Violence-Campagne van de VN en jezelf of je omgeving oranje te kleuren en met mij en de wereld te delen via Twitter (@Roelof) met de hashtag #OrangeUrHood

– Alvast geld in te zamelen of een verzoeknummer aan te vragen, want vanaf 18 december gaat 3FM Serious Request van start met dit jaar als thema ‘Hands off our girls’ – het bestrijden van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes in conflictgebieden.

Delen: