Koester de Wadden

Koester de Wadden

Door Gijs van Dijk op 8 november 2018 Delen  

De Wadden zijn een prachtig gebied dat we moeten koesteren. Om te wonen, te recreëren en om er van te genieten.

Als ik op de boot naar Texel stap dan geniet ik van de rust en de mooie natuur. Het Waddengebied staat niet voor niets op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Mijn mede-Texelaars en andere Waddenbewoners willen er zeker van zijn dat de Wadden nu en in de toekomst een prachtig gebied blijven.

De Waddenbewoners willen graag op hun Waddeneiland blijven wonen, hun kinderen naar school brengen en goede zorg krijgen zonder naar het vasteland te moeten.

De Waddenbewoners willen graag op hun Waddeneiland blijven wonen, hun kinderen naar school brengen en goede zorg krijgen zonder naar het vasteland te moeten. Zij vragen om voldoende woningen, scholen en goede zorg, maar ook het versterken, in stand houden en toegankelijk houden van de natuurgebieden. Al deze onderwerpen vallen onder verschillende ministeries, provincies en regio’s. De belangen van Wadden worden hierdoor niet voldoende behartigd. De Waddenbewoners verdienen daarom een duidelijk aanspreekpunt: de Waddencommissaris.

De Waddenbewoners verdienen daarom een duidelijk aanspreekpunt: de Waddencommissaris.

De Waddencommissaris kan de belangen van de Wadden beter vertegenwoordigen. Als duidelijk aanspreekpunt voor de lokale politiek kan de Waddencommissaris als verbinder aan de slag om de stem van de Waddenbewoners nog beter in Den Haag te laten horen.

De PvdA wil dat de Wadden nu en in de toekomst een prachtig gebied blijft voor bewoners en toeristen. Daarom hebben we het Waddenplan opgesteld. Lees het hier >

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid