Kindermisbruikers mogen hun straf niet ontlopen

Kindermisbruikers mogen hun straf niet ontlopen

Door Attje Kuiken op 4 april 2018 Delen  

Er is weinig zo gruwelijk en misselijkmakend als seksueel misbruik van kinderen. Het is onvoorstelbaar wat de slachtoffertjes en hun ouders moeten doorstaan. Als ouder wil je er zeker van zijn dat de politie alle middelen heeft om de daders op te sporen en op te pakken. Iemand die tot dit soort daden in staat is mag niet vrij rondlopen. Mag niet vrij zijn om nieuwe slachtoffers te maken.

De minister moet nu echt gaan investeren in extra agenten, rechercheurs en nieuwe technische opsporingsmiddelen.

In Nederland zijn 150 rechercheurs bezig met de aanpak van kinderporno en kindermisbruik. Het aantal meldingen is de laatste jaren echter met 800 procent toegenomen. Vooral het internet biedt steeds meer mogelijkheden aan deze zieke geesten. Daarom luidde de politievakbond gisteravond in het RTL nieuws de noodklok. Het grootste deel van de meldingen blijf op de plank liggen. Jaarlijks gaat het om duizenden zaken.

Dit onderzoek bevestigt wat ik al veel langer zeg: dat de zedenpolitie zwaar onder bemenst is. Het is onverteerbaar dat kindermisbruikers daardoor hun straf ontlopen en vrij rondlopen. Het kabinet kan dit niet langer negeren. We spreken in de politiek vaak over de politie, en dan gaat het vaak over de te hoge werkdruk en het gebrek aan collega’s bij de politie. Er moet gewoon meer geld bij, en nu het weer goed gaat met Nederland is dat geld er ook. Het gaat er om welke keuzes je maakt.

Bij weinig onderwerpen komt dit probleem zo schrijnend naar voren als bij de aanpak van kindermisbruik. De minister moet nu echt gaan investeren in extra agenten, rechercheurs en nieuwe technische opsporingsmiddelen. Ik ga hem daar opnieuw toe oproepen.