Help betrokkenen massaontslag MSD snel weer aan de slag

Help betrokkenen massaontslag MSD snel weer aan de slag

Door Hans Spekman op 8 juli 2010 Delen  

De mensen die slachtoffer worden van de massaontslagen bij MSD/Organon mogen niet in de steek gelaten worden. Het gaat om een schrikbarend aantal van 2175 medewerkers die hun baan verliezen in economisch zware tijden. Ik vind dat de overheid erop moet toezien dat voor deze mensen de ellende beperkt blijft en ze zo snel mogelijk ergens anders aan de slag kunnen. Daarom stellen Mariƫtte Hamer en ik Kamervragen aan de verantwoordelijke ministers.

Als gevolg van de economische crisis ziet het farmaceutische bedrijf uit Oss, het voormalige Organon, zich genoodzaakt bijna de helft van de werknemers te ontslaan. Dat is zorgwekkend voor de regio en laat vele gezinnen in onzekerheid leven. Gelukkig is het bedrijf zelf bereid om de mensen die ontslagen worden hulp te bieden, maar het is nog maar de vraag of dat genoeg is. Voor mij staat één ding vast: we mogen die mensen niet in de kou laten staan. Mariëtte en ik roepen de ministers dan ook op om maatregelen te treffen.

De ontslagen werknemers zijn gebaat bij snel handelen. Om te beginnen is het belangrijk dat het UWV zich instelt op een grote toename van (hoogopgeleide) werkzoekenden in de regio Oss. Zo krijgen ze de ondersteuning die ze nodig hebben, terwijl ze zoeken naar een baan. Waar de gemeente en andere betrokkenen problemen tegenkomen, kan het kabinet bijspringen. Ik zie het als een grote noodzaak dat de ministers zo snel mogelijk contact opnemen met de gemeente Oss. En wat mij betreft gebeurt dat liever vandaag dan morgen.

Klik hier voor onze Kamervragen.

Delen: