Kamerlid zoekt boer deel #5

Kamerlid zoekt boer deel #5

Door Sjoera Dikkers op 28 maart 2013 Delen  

Als je op Internationale Vrouwendag uit vissen gaat met Sportvisserij Nederland, is de emancipatie al best geslaagd denk ik. De sportvisserijbond is een van de grootste bonden van Nederland met veel leden die er allemaal plezier in hebben om een hengel uit te werken.

Ik heb van mijn leven nog niet gevist en ben eerlijk gezegd een beetje nerveus. We zitten in kleine bootjes op het IJ achter het station in Amsterdam en vissen op snoekbaars. Tot mijn schrik heb ik al snel beet. Fred Bloot, de baas van de hengelsporters in Nederland helpt me kundig om het arme beest te ontdoen van het haakje. Erg mooi visje trouwens. Na kort het diertje bewonderd te hebben gaat hij weer snel terug het water in.

Ik ben wat ambivalent zal ik je eerlijk zeggen. Ik zie dat veel mensen plezier beleven aan het vissen, maar vind het lastig dat we daarvoor de vissen al die stress aan doen. De hengelsporters die mee zijn wuiven mijn bezwaren weg: vissen voelen er niets van, en als je ze snel terugzet zijn ze alle stress zo weer vergeten.

Het is goed om te horen dat de sportvissers zo actief betrokken zijn bij het beheren van het water in Nederland. Ze helpen de visstand in kaart te brengen en op peil te houden. Met hun eigen opsporingsambtenaren houden ze toezicht op het binnenwater visserij en hebben goed zicht op wat er gebeurd. Dat dat allemaal achter Sportvisserij Nederland schuil ging wist ik niet.

Nadat ik drie keer beet heb gehad was ik wel klaar met vissen. Hengelen zonder haakje zou meer wat voor mij zijn denk ik. Ik heb wel erg genoten van het tochtje op het IJ, lage zon en veel rust.