Kabinet: kom met beter bod voor pensioenen!

Kabinet: kom met beter bod voor pensioenen!

Door Gijs van Dijk op 22 november 2018 Delen  

Het pensioenoverleg is geklapt. Dat is ongelooflijk jammer, want er lag een kans om de pensioenen weer te laten stijgen, mensen eerder te kunnen laten stoppen met werken en dat zelfstandigen een pensioen zouden kunnen opbouwen.

De verpleegkundige, politieagent en de bouwvakker proberen met heel veel pijn en moeite de AOW-leeftijd te halen. Met de economische wind in de zeilen biedt dit de mogelijkheid om iets voor mensen te betekenen. Veel gepensioneerden wachten op een geïndexeerd pensioen, veel jongeren willen een goed pensioen opbouwen. Veel zelfstandigen beginnen met het opbouwen  van een pensioen. want zij willen allen zeker zijn van een onbezorgde oude dag.

Veel gepensioneerden wachten op een geïndexeerd pensioen, veel jongeren willen een goed pensioen opbouwen.

Zoals we uit de media vernemen, bieden de voorliggende kabinetsvoorstellen vooral korte termijn oplossingen. Ook jongeren willen een goed pensioen en niet hun hele leven door blijven werken. Agenten, verpleegkundigen, bouwvakkers en al die andere mensen met een zwaar beroep, snakken naar een fijne en een gezonde manier om oud te worden. Het kabinet wil geen langdurige zekerheden geven aan al die mensen die verlangen naar een goed pensioen dat tijdig kan worden bereikt. Ook voor zelfstandigen is er nog geen oplossing om eindelijk iets voor de oude dag te kunnen sparen. Opnieuw moeten gepensioneerden werkenden wachten op een oplossing voor een pensioen dat daadwerkelijk ieder jaar stijgt en dat ze niet alleen leven om te werken.

Mijn oproep aan het kabinet is dan ook, kom alsjeblieft met een beter bod. Zo kunnen al die mensen eindelijk zeker zijn van hun onbezorgde oude dag.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid