Drie redenen waarom bezuinigen op ontwikkelingshulp onacceptabel is

Drie redenen waarom bezuinigen op ontwikkelingshulp onacceptabel is

Door Jeroen de Lange op 6 april 2012 Delen  

De actie #JeKrijgtWatJeGeeft gaat me erg aan het hart. Ik heb zes jaar in verschillende landen in Afrika gewoond en gewerkt, en gezien dat onze hulp wel degelijk een groot verschil kan maken voor mensen die bijvoorbeeld de pech hebben dat ze geboren zijn in een oorlogsgebied. Bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking is dom en onacceptabel.

De Partij van de Arbeid wil doorgaan met investeren in ontwikkeling. Het maakt nog steeds een wereld van verschil of je wordt geboren in Nederland of in Soedan. Met onze hulp krijgen honderdduizenden kinderen een kans om te overleven. Simpelweg door te strijden tegen ondervoeding, want van de drie Soedanese kinderen is er één ondervoed.

Het kabinet lijkt ervoor te kiezen om juist hier het mes in te zetten. Wij vinden dat asociaal. Daarnaast is het ook dom, want honger en oorlog leiden tot meer vluchtelingen en noodhulp.

Ik heb met eigen ogen in Oeganda en Rwanda gezien dat wij het verschil kunnen maken. Ga naar jekrijgtwatjegeeft.nu en stuur een tweet naar de onderhandelaars in het Catshuis!