Met de investeringsbank richting een schone en inclusieve economie

Met de investeringsbank richting een schone en inclusieve economie

Nederland krijgt dankzij Jeroen Dijsselbloem een nieuwe investeringsbank onder de naam Invest-NL. De bank gaat de verduurzaming van de Nederlandse economie versnellen en innoverende start-ups ondersteunen. Dit is een langgekoesterde wens van de PvdA. Wij willen toe naar een schone en duurzame economie waar voor iedereen een plek is. Dat kan niet zonder grote investeringen, en we zijn ontzettend blij dat het kabinet nu 2,5 miljard euro voor deze nieuwe bank vrijmaakt.

Nederlandse MKB’ers en start-ups behoren tot de meest innovatieve van de wereld. Met onze kennisclusters rond Delft, Eindhoven en Wageningen zijn we het Silicon Valley van Europa. Wat er echter te vaak misgaat is dat innovatieve plannen niet van de grond komen vanwege gebrek aan risicodragend kapitaal, waardoor kennis én banen richting China of de VS verhuizen. Dat is doodzonde! We hebben de duurzame ideeën en banen ongelooflijk hard nodig in tijden van klimaatverandering en snelle technologische veranderingen.

Met Invest-NL maken we miljarden vrij om te investeren in de economie. In duurzame energie, in beter geïsoleerde scholen voor onze kinderen en in schoner openbaar vervoer. Dat zorgt niet alleen dat we de toekomst van onze kinderen niet op het spel zetten door klimaatverandering, het zorgt ook voor meer duurzame banen. Van onderzoekers die de nieuwe innovaties bedenken en de ingenieurs die die ideeën uitwerken, tot de vaklieden die alles in elkaar zetten, de onderhoudsmonteurs, de installateurs, de scheepslieden. Een economie die leunt op een duurzame ondernemers en niet louter op financiële dienstverlening of consultancy, heeft méér plaats voor méér mensen, van hoog tot laag opgeleid.

Dankzij dit kabinet is er weer ruimte om te investeren in Nederland. Met Invest-NL maken we 2,5 miljard aan publiek geld vrij waar we tot wel vijf keer zoveel investeringen kunnen lostrekken. Hiermee zetten we koers zetten richting een schone en duurzame toekomst waar iedereen een plek heeft.

We kunnen #NietZonderJou

Word actief in ons landelijke bel-team.

Doe mee

Steun onze docenten en blijf op de hoogte

Steun onze strijd en blijf op de hoogte van al onze acties, ideeën en activiteiten omtrent leraren.