Elk kind verdient een eerlijke kans

Elk kind verdient een eerlijke kans

Door Lodewijk Asscher op 8 februari 2017 Delen  

Afgelopen jaren hebben we alles op alles gezet om de armoede te bestrijden. Juist in crisistijd was het nodig om arme mensen een steuntje in de rug te geven. Dat was moeilijk maar wel noodzakelijk.

In het regeerakkoord van 2012 hebben we 100 miljoen extra voor armoedebestrijding vrijgemaakt, en vanaf dit jaar nogmaals 100 miljoen (structureel, dus elk jaar weer) voor het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job, Stichting Leergeld en het Nationaal Fonds Kinderhulp. Zo krijgen alle kinderen die steun nodig hebben een extraatje voor schoolspullen, een schoolreisje, muziekles, het lidmaatschap van een sportvereniging of een bezoek aan het theater. Omdat alle kinderen een eerlijke kans verdienen.

Maar we moeten meer doen, want de armoede is hardnekkig in Nederland. Komende jaren willen we 100 miljoen extra investeren in armoedebestrijding, de bijstand met 100 miljoen verhogen en de kinderbijslag met 200 miljoen. Dat betekent concreet dat de bijstand met (gemiddeld) ruim 200 euro per jaar omhoog gaat en de kinderbijslag (gemiddeld) ruim 100 euro per jaar omhoog gaat.

Ook krijgen gemeenten extra geld om arme mensen te helpen. Leeuwarden heeft bijvoorbeeld geweldige projecten. Alle kinderen krijgen de kans om op school met muziek en cultuur in aanraking te komen. Dat is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze worden er vrolijker van en gaan er ook beter door leren. Ook kan extra geld voor sport en spel worden uitgetrokken en kunnen gezinnen met schuldenproblemen beter worden geholpen.

Bekijk hier onze plannen voor gelijke kansen voor alle kinderen.

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid