Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag

Door Tanja Jadnanansing op 8 maart 2013 Delen  

Vandaag is het internationale vrouwendag, de dag dat we vrouwen om ons heen extra in het zonnetje zetten. Ik richt me speciaal op jonge vrouwen. We weten allemaal maar al te goed dat iedereen soms een zetje in de juiste richting nodig heeft of een extra compliment. Daarom heb ik besloten vijftien meiden een coaching sessie aan te bieden met mij en mijn vrouwelijke collega’s uit de PvdA fractie. Eén op één praten en advies geven over alles waar ze maar tegen aan lopen.

Er stond al een bezoek gepland aan het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Dit in het kader van mijn mbo tour. Ik besloot last minute contact op te nemen met docente Katja Muskens van dit ROC. Haar stelde ik de vraag of ze een paar meiden kende die met mij in gesprek wilden gaan in het kader van internationale vrouwendag. Toen ik in Den Bosch aan kwam hoopte ik op een handjevol meiden. Maar wat bleek, niet vijftien maar een zaal vol met jonge vrouwen zaten al voor mij klaar!

De gesprekken die ik voerde met deze meiden waren zeer inspirerend. Ze wisten heel goed dat het internationale vrouwendag was. Er werd met enorm veel passie gesproken over hun toekomstige beroep. Van verpleegsters tot beveiligers en directiesecretaresses, meiden die met beide benen in de samenleving staan. Ze zijn trots zijn op hun mbo college en trots op het beroep wat ze mogen uitoefenen. Ze reageerden enthousiast op het aanbod voor de coaching sessie, die binnenkort plaats gaat vinden.

Het was sowieso vandaag weer een bijzonder nieuw deel van mijn mbo tour. Vanmorgen stapte ik uit de trein en had geen idee waar ik heen moest. Wat een geluk dat ik een scholiere tegenkwam die meteen aanbod mij de weg te wijzen. Lopend naar de school spraken wij over haar ervaringen op dit college. Ze reisde elke dag anderhalf uur om in Den Bosch naar school te gaan. Het meest positief aan haar school is ze het zorgteam die haar begeleidde als ze door ziekte of operatie langere tijd afwezig was. Andere mbo’s die dichterbij waren hadden haar afgewezen om deze reden. Het is een studente die pesterijen overwonnen heeft en trots is op haar persoonlijke ontwikkeling en op haar studie voortgang. Wat een fantastisch voorbeeld! Al met al heb ik vandaag vele jonge vrouwen ontmoet die hard werken aan hun toekomst, dat is voor mij vrouwendag!