Innovatie ontstaat bij toevallige ontmoetingen

Innovatie ontstaat bij toevallige ontmoetingen

Door Grace Tanamal op 17 mei 2013 Delen  

In het kader van de arbeidstour heb ik een bezoek gebracht aan Social Advisors in Amersfoort. Eigenaar van Social Advisors is Adrianne van Doorn. Zij is ontwikkelingsdeskundige en actief op het gebied van training, coaching en supervisie.

Adrianne is ZZP-er en zij werkt op een bijzondere plek waar allerlei creatieve mensen elkaar ontmoeten. Bij meetingspace Meet&Discover worden spontane ontmoetingen gefaciliteerd. Een innovatief concept waarbij mensen niet met geld betalen wanneer zij gebruik maken van de ruimtes, maar zij betalen met sociaal kapitaal. Zij zetten hun vaardigheden in om elkaar te versterken. Hierdoor ontstaan spontaan mooie dingen.

Er wordt door zo’n 40 mensen gebruik gemaakt van deze unieke werkplek. Mensen met visie en de wil om te innoveren en die samenwerken waar dat kan en daarmee een enorme slagkracht ontwikkelen. Adrianne organiseert samen met anderen diverse activiteiten. Iedere ZZP’er brengt zijn eigen deskundigheid in en samen pakken ze projecten aan. Elke dag kan iets nieuws brengen.

Bij Social Advisors wordt o.a. aan professionals geleerd hoe zij hun cliënten kunnen begeleiden op het gebied van e-health. Online begeleiden is volgens Adrianne onmisbaar wanneer je bijvoorbeeld jongeren ondersteunt. Dit is de manier om met ze in gesprek te gaan en snel contact te zoeken. Probleem is soms dat mensen die een beroepsopleiding tot hulpverlener volgen niet voldoende worden geschoold op dit gebied. Een gemiste kans! Social Advisors helpt professionals hoe zij cliënten online begeleiding kunnen bieden. Onmisbaar in deze tijd.

Ik ben helemaal bijgepraat over de nieuwste apps. Ik was onder de indruk van een app die je kunt gebruiken als zelfhulptool bij agressie. Hij reageert wanneer je te hard gaat praten omdat je boos wordt en geeft je er een praktisch advies bij wat je kunt doen om je boosheid onder controle te krijgen.

Een goed voorbeeld hoe flexwerken ook kan. Zelfstandig, ondernemerschap, eigen kracht en samen sterk en innovatief.

Delen: