Ieder kind moet kunnen sporten

Ieder kind moet kunnen sporten

Door Tjeerd van Dekken op 18 november 2013 Delen  

Ieder kind moet de kans krijgen om te sporten. Sporten is gezond, sport zorgt voor aansluiting met anderen en sport leert jongeren spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden. Ik ben dan ook zeer blij dat het kabinet op mijn initiatief jaarlijks tienduizenden kinderen die in armoede opgroeien de kans geeft te sporten. Juist deze groep kinderen wil de Partij van de Arbeid perspectief bieden, ook als het om toegang tot sport gaat.

 

In Nederland groeit een op de negen kinderen op in armoede, en dat aantal stijgt. Zo’n 40.000 van deze 150.000 kinderen komen niet aan sporten toe vanwege een gebrek aan financiële middelen. Dat is onacceptabel. Sport is de meest laagdrempelige manier om deze kinderen aansluiting te geven bij hun leeftijdsgenoten en hen plezier, aanzien en sociale vaardigheden te geven.

De afgelopen jaren hebben we er al voor gezorgd dat duizenden kinderen uit achterstandssituaties aan het sporten geholpen zijn. Dat is geweldig, maar niet genoeg. Door jaarlijks tienduizenden kinderen een kans te geven om te sporten kunnen zij zichzelf ontwikkelen. Dat vindt de PvdA van groot belang.