Het gaat om morgen

Het gaat om morgen

Door Hans Spekman op 23 augustus 2012 Delen  

Cees Schelling is mijn oude buurman. Hij woonde in de duplexwoning boven ons in Zevenhuizen. Cees was een voorbeeld voor de buurt, want hij had het in onze ogen helemaal gemaakt. Ondanks zijn afkomst en de wijk waarin wij opgroeiden wist hij op te klimmen tot voorzitter van voedingsbond FNV. Een prestatie van ongekende grootheid in de ogen van de hele buurt.

Ik ga vandaag bij hem op bezoek. Hij is inmiddels dik in de 80, maar ik hoop dat zijn levensmotto nog steeds hetzelfde is: ‘het gaat niet om gisteren, het gaat om morgen.’ Van Cees kreeg ik altijd de hoop dat het morgen beter kon.

In deze tijd van campagnevoeren denk ik vaak aan Cees als ik onze vrijwilligers bezig zie voor de partij. Iedereen heeft zoveel hoop voor de dag van morgen, hoop op een mooie campagne. Als partij vragen we nu ongelooflijk veel van mensen. Afgelopen weekeinde was het meer dan 35 graden en toch stonden al die vrijwilligers weer op de markt, gingen weer langs de deuren of stonden ijsjes uit te delen bij Lowlands.

Cees Schelling heeft mij als kind geleerd dat als je iets wilt, dat het kan. Als je maar ongelooflijk je best blijft doen, als je maar niet gaat lopen zeuren over wat er allemaal mis kan gaan, maar als je maar gelooft in vooruitgang. Hij had toen hetzelfde optimisme als al die vrijwilligers die nu voor ons aan het werk zijn. We hebben nog 20 dagen te gaan. Nog 20 keer de kans om te denken; ‘Het gaat niet om gisteren, het gaat om morgen.’ Aan onze vrijwilligers zal het niet liggen.

Delen: