Heropen de Algemene Financiële Beschouwingen

Door Henk Nijboer op 6 oktober 2018 Delen  

De PvdA wil dat het debat over de Algemene Financiële Beschouwingen wordt heropend. Het kabinet heeft besloten de afschaffing van de dividendbelasting te heroverwegen.

Nog geen 18 uur ervoor verklaarden minister Hoekstra en staatssecretaris Snel in de Tweede Kamer de maatregel te willen handhaven. Het gaat om veel geld. Nu onduidelijk is welke keuzes worden gemaakt, moeten de financiële beschouwingen worden heropend. Wij willen een open debat over alternatieve keuzes. Het parlement heeft bijvoorbeeld niet vastgelegd dat de 2 miljard ten goede moet komen aan multinationals of aan bedrijven moet worden besteed. Er is ook woningnood en de werkdruk in de zorg en het onderwijs zijn hoog. Daar kan je ook voor kiezen.

Het is democratisch niet juist dat de coalitie ná de APB en AFB nog 2 miljard zouden verschuiven zonder een openbaar debat in de Tweede Kamer.

Het is democratisch niet juist dat de coalitie ná de APB en AFB nog 2 miljard zouden verschuiven zonder een openbaar debat in de Tweede Kamer. Het kabinet heeft bij de Financiële Beschouwingen  geen enkel alternatief van de oppositie voor alternatieve bestedingen overgenomen, ook niet als deze budgettair neutraal of heel beperkt van omvang waren. Het zou ongepast zijn in achterkamertjes weer nieuwe maatregelen te bedenken om de multinationals en de VVD te behagen. Dat doet geen recht aan het parlement.

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word nu lid