Gezinnen met een laag inkomen of middeninkomen gaan er op vooruit

Gezinnen met een laag inkomen of middeninkomen gaan er op vooruit

Foto Shutterstock / SpeedKingz

Door Keklik Yücel op 28 november 2016 Delen  

Het gaat weer beter. De werkloosheid daalt, steeds meer mensen kunnen aan de slag en de economie groeit weer. En nu het weer beter gaat, moet iedereen daarvan profiteren. Dat gaat niet vanzelf. Want als het met de economie beter gaat dan komt dat nog niet zomaar terecht bij mensen die dat het hardst nodig hebben. Dat vraagt om keuzes.

En die keuzes maken we. Tijdens Prinsjesdag kondigden we het al aan: het kabinet maakt 130 miljoen euro vrij om gezinnen met een laag- of middeninkomen een flinke steun in de rug te geven.

Gezinnen met een laag inkomen of middeninkomen gaan er volgend jaar financieel op vooruit. Het kindgebonden budget gaat voor het eerste en tweede kind omhoog, met maximaal 100 euro per kind. Het gaat om bijna 800.000 gezinnen, zo maakte Lodewijk Asscher vandaag bekend. Het bedrag voor het eerste kind kan door de maatregel oplopen tot 1.142 euro per jaar en het bedrag voor het tweede kind tot 898 euro per jaar.

Ontzettend goed nieuws dus, voor al die hardwerkende gezinnen die er dag in dag uit het beste van willen maken. Op deze manier krijgt elk kind, ongeacht het inkomen van het gezin, de beste start, ook vanuit thuis. Want juist nu het beter gaat met Nederland moet iedereen dat voelen. Welvaart eerlijk delen en allemaal samen vooruit, daar gaan we voor.