In gesprek met zzp’ers: #MetMeiLi

In gesprek met zzp’ers: #MetMeiLi

Door Mei Li Vos op 1 december 2016 Delen  

In gesprek met zzp'ers

Over zzp’ers kan je stevige discussies voeren. Nu zoveel mensen zzp’er zijn gebeurt dat dan ook vaak. Dat gaat over hoe je normale tarieven kunt vragen, of hoe je je moet verzekeren, wie een echte zzp’er is en wie niet. Of hoeveel de overheid moet doen voor zzp’ers. De laatste tijd gaat het veel over de wet DBA. Over deze en vele andere vragen ging ik op woensdag 30 november in gesprek met zpp'ers.

Lees mijn opinieartikel "de onzekerheid van de opdrachtgevers wordt betaald door de zzp’ers" op Joop.nl 

Bekijk mijn Facebook Live

Deel je verhaal 

Op woensdag 30 november sprak ik in de Tweede Kamer bij een rondetafelgesprek over de wet DBA. Dat is dus de wet die een eind moet maken aan schijnconstructies bij de inhuur van zzp'ers. De handhaving van de wet is uitgesteld. Terecht. De uitvoering van de wet was vastgelopen en zorgde voor veel onzekerheid bij echte zelfstandigen.

Maar wat ging er mis, hoe kan het beter? Daar ging het rondetafelgesprek over. Met de arbeidsjurist die de uitvoering van de wet heeft doorgelicht. Met good old fiscalist Leo Stevens. Met vertegenwoordigers van zzp'ers. En met de polderpartijen die vooraf allemaal de wet van harte steunden. Maar in de afgelopen maanden heb ik ook veel zzp'ers gesproken over hoe de wet DBA hen raakt. Daar word je niet vrolijk van. Daarnaast ken ik ook zzp'ers die niet weten waar ik het over heb als ik over deze wet praat, omdat ze gewoon door zijn blijven werken zoals ze altijd deden en niemand hen vraagt om te bewijzen dat ze een zzp'er zijn. Ik ken ook iemand die een vast contract heeft geaccepteerd en daar eigenlijk wel blij mee is. Wisselende verhalen dus, maar overwegend negatief over de wet DBA. Daarom ging ik er op uit om ook jouw ideeën en verhalen te horen.

Twitter mee via #MetMeiLi

Iedereen kon online meepraten online mee over zzp'ers en Mei Li via de hashtag #MetMeiLi.

In gesprek via Facebook Live

PvdA Live

#MetMeiLi! Vandaag was Mei Li de hele dag in gesprek met zzp'ers. Op Twitter, op Whatsapp, en hier op Facebook. Dank voor het kijken en voor jullie vragen, en tot snel! 🌷

Geplaatst door Partij van de Arbeid (PvdA) op woensdag 30 november 2016

Deel je verhaal

Heb jij als zzp’er een verhaal dat ik moet horen? Of weet jij hoe wij zzp’ers beter kunnen helpen? Graag hoor ik ook jouw ideeën en verhalen.

Deel je verhaal

Blijf op de hoogte over Economie en Financien

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.