Geregeld: alle mbo’ers een ov-kaart

Geregeld: alle mbo’ers een ov-kaart

Foto Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Door Jet Bussemaker op 14 november 2016 Delen  

Vanochtend was een bijzonder moment. Ik mocht vanmorgen de eerste 200 ov-kaarten uitreiken aan mbo-ers die daarmee voor het eerst een gratis OV-kaart ontvangen. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de PvdA in vervulling. Tot nu toe kregen alleen studenten in het hoger onderwijs een ov-kaart. Met het akkoord over het studievoorschot dat eerder deze kabinetsperiode is bereikt, is niet alleen afgesproken dat de ov-kaart in het hoger onderwijs blijft bestaan, maar ook beschikbaar komt in het mbo. Wat mij betreft wel zo eerlijk.

Niet alleen scheelt de ov-kaart ouders en studenten flink in de (studie)kosten, gemiddeld zo’n 600 a 700 euro per jaar, ook wordt het voor studenten makkelijker om een bewuste studiekeuze te maken. Dus ook als de studie of stage van zijn of haar voorkeur wat verder weg is.

Studentenreisproduct MBOVolg je een voltijdopleiding op het mbo of ga je er na de zomer aan beginnen en ben je nog geen 18? Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2017 heb jij ook recht op gratis reizen naar school en stage. Let goed op je brievenbus want minister Bussemaker heeft de laatste brieven op de post gedaan waarin staat uitgelegd hoe je je studentenreisproduct kan aanvragen. Doe het nu (en uiterlijk voor 1 oktober) dan reis jij vanaf januari gratis met bus en trein! Check voor meer informatie duo.nl/studentenreisproduct

Geplaatst door Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op vrijdag 15 juli 2016

Per 1 januari 2017 kunnen alle minderjarige mbo-studenten gratis reizen met een ov-kaart. Het gaat om zo’n 120.000 studenten die daar recht op hebben. Studenten moeten er wel voor zorgen dat ze zelf even de kaart aanvragen. Tot nu toe hebben al 70.000 studenten dat gedaan via Mijn Duo.

Blijf op de hoogte over Onderwijs en Cultuur

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.