Gelijke rechten voor homostellen in heel Europa

Gelijke rechten voor homostellen in heel Europa

Door Paul Tang op 11 april 2014 Delen  

Getrouwde homostellen moeten in heel Europa dezelfde rechten krijgen. Daarom pleit ik voor een richtlijn die dit mogelijk maakt. Zodat in 2016, als Nederland voorzitter is van de Europese Unie, alle homo- en heterostellen gelijk zijn. 

Als Amsterdammer ben ik trots dat we ieder jaar een van de grootste evenementen ter wereld in de LHBT-gemeenschap mogen organiseren. Met de Gay Pride laten we internationaal zien dat je mag zijn wie je bent, ongeacht je seksuele voorkeur. En ik ben trots dat Job Cohen als burgemeester in Amsterdam het eerste officiële homohuwelijk heeft gesloten. Daarnaast maakt de Partij van de Arbeid met andere partijen een einde aan de discriminatie van homoseksuele leraren, hebben we lesbisch ouderschap mogelijk gemaakt en gezorgd voor meer rechten voor transgenders.

Crisistijd ontslaat ons niet van de plicht om op te komen voor de gelijke rechten voor LHBT’ers. De afgelopen jaren heeft mijn collega Emine Bozkurt in Europa hier goed werk voor gedaan. In totaal heeft het Europees Parlement sinds 2009 meer dan honderd moties aangenomen die de EU een betere plek maken om te leven als je LHBT’er bent . De PvdA vindt dat alle lidstaten LHBT-rechten moeten onderschrijven. Zodat homostellen in heel Europa dezelfde rechten krijgen als hetero’s. Daar ga ik mij in Europa sterk voor maken.

Lees meer op paultang.nl >