‘Gelijke kansen’-tour

‘Gelijke kansen’-tour

‘Gelijke kansen’-tour
Foto PvdA

Door Keklik Yücel op 29 januari 2015 Delen  

Voor de Partij van de Arbeid blijft het bestrijden van armoede en gelijke kansen voor iedereen topprioriteit. Ik ben daarom trots op het feit dat het kabinet 100 miljoen extra investeert in armoedebestrijding en dat de laagste inkomens er in de meeste gevallen op vooruit gaan, zo gaan alleenstaande ouders met minimumloon er dit jaar zo’n tien procent op vooruit. Een stap in de goede richting. Maar voor de PvdA zeker geen reden om achterover te leunen, het is nu juist zaak om door te pakken.

Iedereen verdient een gelijke kans en dat geldt wat de PvdA betreft al helemaal voor kinderen. We moeten voorkomen dat armoede overgaat van generatie naar generatie. Lokaal gebeurt er ontzettend veel goeds op het gebied van armoedebestrijding. Ik ga de komende tijd op zoek naar die goede initiatieven tijdens de ‘gelijke kansen’-tour die ik maak door Nederland. Op 9 maart trap ik de tour af met een bezoek aan Rotterdam, waar ik onder meer een bezoek breng aan Stichting Jarige Job die het vieren van een verjaardag voor kinderen uit arme gezinnen mogelijk maakt.

Ik ben er van overtuigd dat lokaal en landelijk beleid elkaar kunnen versterken: met deze tour wil ik dat in de praktijk brengen. Meer samenwerking en kortere lijnen is daarbij het uitgangspunt. De komende tijd zal ik op deze plek regelmatig verslag doen van de tour en van de goede initiatieven die ik daarbij tegenkom in Nederland.

Delen: