Geef jongeren met schulden perspectief

Geef jongeren met schulden perspectief

Geef jongeren met schulden perspectief
 Foto Pixabay / Clker

Door Keklik Yücel op 24 mei 2016 Delen  

Steeds meer jongeren raken in de problemen door schulden. In veel gevallen gaat het om hoge schulden. Natuurlijk moeten we alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat jongeren niet in de schulden geraken. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Als jongeren onverhoopt wel in de schulden terecht komen, moeten zij de openstaande rekeningen uiteraard gewoon betalen en hun schulden aflossen. In veel gevallen lukt dat gelukkig ook goed.

Sommige jongeren hebben echter zo’n enorme schuld, dat de problemen structureel dreigen te worden. Die jongeren verliezen elk perspectief op een oplossing. Bij hen moet er gekeken worden naar een passende oplossing. Daarom ben ik zeer enthousiast over de oplossing van onze Haagse wethouder Baldewsingh.

Daar gaat de gemeente de schulden van jongeren met grote schuldenproblemen opkopen. De jongeren betalen die schulden terug door concreet aan de slag te gaan, met school, werk of vrijwilligerswerk. Een bijzonder goed initiatief. Den Haag biedt jongeren met problemen hiermee weer perspectief en tegelijkertijd betalen zij hun schuld af door een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Het is ongelofelijk belangrijk dat jongeren werk kunnen blijven maken van hun toekomst. Laat de gemeente Den Haag een voorbeeld voor andere gemeenten zijn.