Fors investeren in de Wadden

Fors investeren in de Wadden

Door Gijs van Dijk op 24 februari 2021 Delen  

De komende jaren moeten er tientallen miljoenen geïnvesteerd worden in de Wadden. Daarom kom ik met kandidaat-Kamerlid Christa Oosterbaan met een Waddenplan.

Met de extra investeringen uit het Waddenplan vergroten we de leefbaarheid op de Wadden. Dat doen we door meer betaalbare woningen te bouwen, te investeren in goed onderwijs en ervoor te zorgen dat je ook vanaf een Waddeneiland het hele jaar door snel naar een ziekenhuis vervoerd kunt worden.

De Wadden zijn een prachtig gebied dat we moeten koesteren. De PvdA is daarom tegen gas- of zout-boringen in het Waddengebied. Om natuurrampen zoals die van de MSc Zoe te voorkomen willen we daarom dat containerschepen bij stormachtig weer gebruik maken van de Noordelijke Waddenroute en de kustwacht meer bevoegdheden geven. Om de reistijd te verkorten en de veiligheid op de Waddenzee te waarborgen moeten vaargeulen op tijd worden gebaggerd zodat ze diep genoeg zijn.

De Wadden zijn een prachtig gebied dat we moeten koesteren.

Maar de leefbaarheid en het gebied kunnen alleen in stand worden gehouden als we de stem van de Waddenbewoners écht meenemen naar Den Haag. Wat ons betreft komt er daarom een Waddencommissaris, die de belangen van de Wadden op landelijk niveau kan vertegenwoordigen.

Kinderen op Vlieland moeten gewoon op het eiland zelf goed onderwijs kunnen volgen. En de inwoners van Ameland moeten altijd kunnen rekenen op een goede bereikbaarheid van het eiland. De problemen rond de vaargeul moeten structureel opgelost worden. Flink investeren in de Wadden en haar bewoners is nu echt nodig.

We willen investeren in een eerlijke toekomst. Dit Waddenplan is daar een mooi voorbeeld van.

Het huidige kabinet is een randstadkabinet en heeft te weinig oog gehad voor de Wadden. De PvdA wil investeren in een eerlijke toekomst voor héél Nederland. Dit Waddenplan is daar een mooi voorbeeld van.

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Word actief in ons landelijke bel-team.

Doe mee