Fatsoenlijk loon, ook voor jongeren

Fatsoenlijk loon, ook voor jongeren

Door Lodewijk Asscher op 21 april 2016 Delen  

Iedereen heeft recht op goed werk, voor een fatsoenlijk salaris. Wie hard werkt, moet daar voor worden beloond. Ook als je jonger bent dan 23. Want veel jongeren hebben wel gewoon volwassen uitgaven zoals huur, de energierekening en verzekeringen. En ook de boodschappen zijn niet goedkoper als je jong bent. Het minimumjeugdloon houdt daar geen rekening mee. Het is dus terecht dat jongeren in actie kwamen. Het was hoog tijd om een eind te maken aan die onrechtvaardige situatie.

Ik ben dan ook enorm blij dat het gelukt is om het volwassen minimumloon te laten gelden voor jongeren vanaf 21 jaar. Ook verhogen we het minimumjeugdloon en daar profiteren jongeren van 18, 19 en 20 jaar ook van. Want fatsoenlijk loon willen we voor jong en oud.

Ook mensen die op stukloon werken, krijgen een fatsoenlijk salaris. Want we hebben besloten dat zij nu ook het wettelijk minimumloon gaan krijgen. Zodat je beloond wordt als je hard hebt gewerkt, maar wel de garantie hebt dat je niet zo weinig verdient dat je er niet van kunt rond komen.

Al met al een mooi resultaat, dat is ook een geweldig compliment waard aan Young & United en vele andere actievoerende jongeren. Zij hebben laten zien dat strijden voor een fatsoenlijke arbeidsmarkt loont.