Extra geld voor Syrische vluchtelingen

Extra geld voor Syrische vluchtelingen

Door Lilianne Ploumen op 2 april 2013 Delen  

Tijdens mijn bezoek aan de vluchtelingenkampen in Libanon heb ik nog eens vier miljoen euro toegezegd voor de opvang van vluchtelingen in de regio. Op dit moment zijn meer dan 1,2 miljoen Syriƫrs voor het geweld naar de omliggende landen gevlucht. De situatie was al buitengewoon schrijnend en dreigt nog veel erger te worden. Met een snel groeiend aantal vluchtelingen, te kleine opvangkampen en een tekort aan voedsel, water en medicijnen dreigt een humanitaire ramp.

De situatie wordt nog veel erger. In Libanon, aan de grens met Syrië, komen elke week duizenden vluchtelingen bij, driekwart zijn vrouwen en kinderen, zonder dat er opvangmogelijkheden zijn. Als Nederland kunnen we niet aan de zijlijn blijven staan. Ik trek voor de opvang van de vluchtelingen in de regio dan ook graag extra geld uit.

Tijdens het bezoek aan verschillende opvangkampen werd ik vergezeld door vertegenwoordigers van Unicef, een van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) die vorige week Giro555 openstelden. Ik roep Nederlanders op hun hart te laten spreken en bij te dragen aan de actie van de SHO. Het dieptepunt van deze tragedie is nog niet in zicht. Extra hulp is nu nodig om een grotere ramp te voorkomen.

Delen: