Extra geld voor noodhulp goede zaak

Extra geld voor noodhulp goede zaak

Door Roelof van Laar op 16 september 2014 Delen  

Over de hele wereld zijn mensen slachtoffer van oorlog, geweld en ziekte. Daar werden we ook de afgelopen zomer mee geconfronteerd. Onrust in het Midden-Oosten, geweld in de grensstreek van OekraĆÆne en de ebola-epidemie in Westelijk Afrika. Juist daarom is het goed dat het kabinet heeft besloten 570 miljoen uit te trekken om deze mensen te helpen weer een toekomst op te bouwen.

De afgelopen weken heb ik aandacht gevraagd voor de gebrekkige aanpak van de Ebola-epidemie in Afrika en de zorgwekkende situatie van kinderen in Syrië. Dat zijn echter nog maar twee van de vele crises die wereldwijd spelen. Met de dreiging van IS in het Midden-Oosten, geweld in Zuid-Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek en een aanhoudend dreigende situatie in Oekraïne en Gaza spelen er op dit moment meer crises tegelijkertijd dan ooit. En meer mensen dan ooit zijn hierdoor slachtoffer van onbeschrijfelijk leed en verdriet.

Om alle mensen uit deze gebieden weer een beetje toekomstperspectief te geven is snel adequate hulp nodig. Het kabinet levert daar een extra bijdrage aan door het dinsdag aangekondigde fonds voor noodhulp. De 570 miljoen euro uit dit fonds zijn dan ook belangrijk, juist voor de mensen die nu het hardste hulp nodig hebben.

Delen: